Pechvogel Huntelaar verliest met Schalke van Bayern

Bayern München blijft volle kracht vooruit gaan in de Bundesliga, op jacht naar de titelprolongatie. Vrijdagavond was het Schalke 04 van Klaas-Jan Huntelaar slachtoffer. Het werd op bezoek in Gelsenkirchen 0-2.

De formatie uit Gelsenkirchen zette de Beierse ploeg vanaf de beginfase zwaar onder druk. Met Klaas-Jan Huntelaar in de basis, werd er gezocht naar openingen. Het jonge Schalke-talent Leon Goretzka verspilde in de twintigste minuut een enorme mogelijkheid, door een open doelkans op David Alaba te koppen.

Via Thiago reageerde Bayern een aantal minuten later. De oud-Barcelona speler gaf een steekpass op Thomas Müller, die daarna Robert Lewandowski vond met een crosspass. De openingsgoal leek op zijn pantoffel te liggen, maar de inzet van de Pool vloog naast.

Vlak voor de rust speelde Abdul Baba Yevhen Konoplyanka aan, waarna de Oekraïner een harde voorzet gaf die door Bayern-keeper Manuel Neuer kon worden weggeduwd. In de rebound wist Huntelaar geen gevaar te stichten.

Na 70 minuten moest Huntelaar noodgedwongen het veld verlaten, na een ongelukkige botsing. Bayern steeds meer het heft in handen nam. Pas in de slotfase wist Die Rekordmeister dat om te zetten in cijfers. Eerst was het Javier Martínez die Lewandowski liet scoren in de 81e minuut. In de blessuretijd counterde Bayern zich naar een 0-2 overwinning via Joshua Kimmich.