PS4 Pro gericht op aspirant-overstappers naar pc

In een interview met het Britse dagblad The Guardian heeft Sony-topman Andrew House gezegd dat de PlayStation 4 Pro gericht is op het publiek dat twijfelt om over te stappen naar pc gaming. Het idee achter de herziene PlayStation 4-uitgave is volgens House hoofdzakelijk om de bestaande playerbase binnen het PlayStation-ecosysteem te houden.

House legt het als volgt uit: "In de console-lifecycle ontstaat op een bepaald moment een dip, die als gevolg heeft dat gamers die de maximale grafische ervaring willen, overstappen naar pc omdat daar overduidelijk de beste prestaties te behalen zijn. We willen die mensen binnenboord houden en ze toch het maximaal mogelijke proberen te bieden".

De PlayStation 4 Pro, uitgerust met 4K-streaming- en HDR-compatibiliteit, moet een fikse verbetering bieden ten opzichte van de gewone PS4 op het gebied van graphics. De mensen die hands-on mochten met het nieuwe speelgoed onderstreepten dit en de beelden die we tijdens de PlayStation Meeting zagen van Horizon Zero Dawn en Mass Effect Andromeda zagen er ook wel degelijk spectaculair uit. Toch stuitte de onthulling van de nieuwe machine afgelopen woensdag op behoorlijk wat kritiek. Zo zijn veel mensen ontevreden over de keuze van Sony om de PS4 Pro niet uit te rusten met een 4K-speler, wat kijkend naar de concurrent een logische stap zou zijn. Deze klacht wordt door Sony gepareerd met het argument dat streaming video de toekomst is. Los daarvan is er bij de PlayStation-achterban, net zoals bij aardsvijand Xbox, nog veel onvrede over het hele idee van een nieuwe consle mid-cycle.

Ondertussen lijkt De Xbox-divisie van Microsoft niet op te kunnen houden met trollen op Twitter. Zo kwam Bethesda Game Studios eerder vandaag met de mededeling dat mod-support voor Fallout 4 en de Skyrim-remaster er niet meer in zit bij PlayStation 4. Het duurde maar even voordat het officiële Twitter-kanaal van Xbox UK reageerde met hun checklistje. Vlak na de aankondiging van de PS4 Pro kwamen met een soortgelijke lijst om de Xbox One S af te zetten tegen de nieuwe console van Sony. De eeuwig voortdurende console-oorlog lijkt in ieder geval weer als vanouds op te laaien.