Froome oppermachtig in tijdrit Vuelta

Chris Froome heeft in de Vuelta met overmacht de 37 kilometer kilometer lange tijdrit tussen Xàbia en Calpe gewonnen. De nummer twee van het algemeen klassement legde het parcours in 46.33 minuten af en bleef nummer twee Jonathan Castroviejo maar liefst 44 seconden voor.

Froome wilde met de tijdrit de aanval inzetten op klassementsleider Nairo Quintana. De Brit slaagde maar deels in zijn missie, want de Colombiaan legde 2.16 minuten toe, waardoor hij met de zware bergrit van morgen voor de boeg nog een voorsprong van 1.21 minuten overhoudt.

Alberto Contador gaf vandaag 1.57 minuten toe op Froome en klom naar de derde plek in het klassement op 3.43 minuten van Quintana. Esteban Chaves leverde een plaatsje in en is nu vierde op 4.54 minuten van de leider.

Morgen vertrekken de renners uit Benidorm voor een 193,2 kilometer lange bergetappe. Na vijf beklimmingen is de streep getrokken op de Alto de Aitana. De Nederlander Robert Gesink heeft al aangekondigd weer voor de dagzege mee te willen strijden.