Iedere PlayStation 4 vanaf volgende week HDR-compatible

De focus van Sony's PlayStation Meeting gisteravond lag natuurlijk op de PlayStation 4 Pro, maar de nieuwe PS4-variant is niet de enige console van Sony die binnenkort gebruik kan maken van de nieuwste features van moderne televisies. PlayStation-baas Andrew House kondigde namelijk aan dat HDR binnenkort ook ondersteund wordt door 'gewone' PS4's.

HDR (High Dynamic Range) is een techniek waarmee televisies en monitoren een veel breder scala aan rijkere kleuren in hoger contrast kunnen weergeven, zoals veel lichter wit en betere zwartwaarden. Het gaat bij HDR dus vooral om contrast en kleur, in tegenstelling tot 4K, wat betrekking heeft op de resolutie. Volgens House wordt de ondersteuning voor HDR volgende week al beschikbaar gemaakt op alle PlayStation 4-consoles via een systeemupdate.

Hoewel het een mooi gebaar is om de functie op alle PS4's los te laten, rest de vraag nog welke content er afgespeeld kan worden: De PlayStation 4 heeft geen UHD-speler en 4K-streamingdiensten zoals Netflix en YouTube werden gisteravond genoemd als exclusieve PS4 Pro-features. HDR werd alleen genoemd in de context van games op de PS4 Pro.