Politie Nijmegen helpt Britse wandelaar

Arno en Ramon, 2 agenten van het politiekorps Nijmegen Zuid kregen dinsdagmiddag de melding dat er een oude man langs de Wijchenseweg in Nijmegen zou lopen op een plek waar dat kennelijk niet verstandig is. Ter hoogte van de afrit naar de A73 troffen ze inderdaad een oude man met een groene bigshopper aan.

Na een kort gesprek bleek dat het een 87-jarige Brit was die zijn huis in Engeland had verkocht om nog een mooie wandelreis te maken. Hij was vanuit Engeland met de boot naar Frankrijk gegaan om vanaf daar via België naar Nederland te gaan. Hij wilde de route volgen die zijn familie tijdens de oorlog had afgelegd.

De nacht ervoor had hij onder de bomen op het keizer Karelplein geslapen (dat is een rotonde middenin Nijmegen) en was onderweg naar Eindhoven. Hij had heel de dag nog niet gegeten of gedronken. Aangezien ze in de buurt van het huis van agent Ramon waren hebben ze daar een pitstop gemaakt om de man te voorzien van brood met scrambled eggs en kaas en een groot glas melk.

Aangezien de big shopper onhandig en zwaar was heeft agent Arno hem voorzien van een rugzak en hem als proviand nog wat ontbijtkoek, een appel, een fles ice tea en water meegegeven. En een beschrijving hoe hij het beste kon lopen zonder op een snelweg terecht te komen.

Hierna zijn ze met hem de Graafseweg opgereden en uitleg gegeven over de omgeving. Het oprijden van de Graafsebrug was een belevenis voor de man omdat zijn broer in de oorlog met een Sherman tank vanaf de andere zijde was komen aanrijden. Bij het Airborne-monument hebben ze hem afgezet, hem succes gewenst en hem verteld om vooral voorzichtig te zijn.