Verbeek: "Beleid KNVB zo zwalkend dat Blind op drijfzand staat"

Een mogelijk ontslag van Danny Blind als bondscoach van het Nederlands elftal zal niks oplossen, denkt VfL Bochum-trainer Gertjan Verbeek. Oranje speelt dinsdagavond de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden.

"Blind is hooguit medeverantwoordelijk voor de huidige situatie doordat hij ja heeft gezegd, toen hem werd gevraagd of hij er op een moeilijk moment in wilde stappen", vertelde Verbeek tegen de Telegraaf. "Maar de eigenlijke verantwoordelijken voor de chaos die er heerst rond het Nederlands elftal zijn Bert van Oostveen en de raad van commissarissen van de KNVB."

"Er is sprake van zulk zwalkend KNVB-beleid, dat de bondscoach op drijfzand staat. En in plaats van dat zijn assistenten schouder aan schouder gaan staan met de bondscoach, hebben ze gauw het zwalkende schip verlaten. Als je de lichaamstaal van Blind ziet, dan zie je een bondscoach die zich in de steek gelaten voelt. Hij staat tot aan zijn knieën in het moeras en niemand steekt hem de helpende hand toe."

Verbeek denkt niet dat het lek boven is als er van Zweden gewonnen gaat worden. Het ontslaan van Blind ziet hij ook niet zitten. "Want ook dan verandert er in feite niets in Zeist. De problemen liggen veel dieper. De mensen die bij de KNVB de beslissingen nemen, hebben geen verstand van zaken."

Verbeek snapt niets van de aanstelling van Hans van Breukelen als technisch directeur van de KNVB. "De KNVB zou iemand als Louis van Gaal als algemeen directeur nodig hebben om twee, drie jaar puin te ruimen in Zeist."