Darter Suljovic boekt eerste grote zege bij de PDC

Benito van de Pas staat in de halve finales van de International Darts Open. Hij won in de kwartfinales met 6-5 van Simon Whitlock. Het werd een thriller waarin Whitlock zelfs een pijl voor de wedstrijd kreeg. Yordi Meeuwisse haalde de halve finales niet. Hij verloor met 6-1 van Mensur Suljovic. 

Van de Pas kwam tot twee keer toe een break voor, maar Whitlock wist tot twee keer toe de break ongedaan te maken. Op 4-4 was het Whitlock die op 4-5 kwam en kreeg een pijl voor tops om de partij uit te gooien. De Australiër miste, waarna Van de Pas met een 52-finish op 5-5 kwam. Een beslissende leg was nodig. 

Van de Pas wist een leg later de partij naar zich toe te trekken. In de halve finale speelt hij tegen Kim Huybrechts. De Belg won met 6-1 van Dragutin Horvat. 

Voor Meeuwisse zit het toernooi erop. Hij verloor met 6-1 van Mensur Suljovic. De Oostenrijker speelt voor een plek in de finale tegen James Wilson. Hij won met 6-1 van Andy Boulton. De halve finales gaan zo beginnen. Ook de finale zal later nog gespeeld worden. 

Kwartfinales
Yordi Meeuwisse 1-6 Mensur Suljovic
James Wilson 6-1 Andy Boulton
Simon Whitlock 5-6 Benito van de Pas
Dragutin Horvat 1-6 Kim Huybrechts

Halve finales
Mensur Suljovic v James Wilson
Benito van de Pas v Kim Huybrechts

Update 21.50 uur

Big Ben kwam op 1-0 met een 120-finish. Hij kon op 2-0 komen, maar verzuimde om de dubbel te raken. Het werd 1-1 en met een 85-finish kwam de Belg zelfs voor. Van de Pas maakte er wel 2-2 van. De Nederlander kon opnieuw op voorsprong komen, maar kon opnieuw de dubbel niet vinden. 

Huybrechts kwam opnieuw een break voor en met een dertiendarter werd het zelfs 5-2. Een leg later gooide de partij uit. Huybrechts speelt de finale tegen Mensur Suljovic, die won met 6-1 van James Wilson. 

Update 22.50 uur

Mensur Suljovic is de winnaar van de International Darts Open! Hij won in de finale met 6-5 van Kim Huybrechts. De 44-jarige Oostenrijker boekt zijn eerste grote zege bij de PDC. 

Mensur Suljovic boekt zijn eerste zege bij de PDC. (PRO SHOTS/Action Images)
Mensur Suljovic boekt zijn eerste zege bij de PDC. (PRO SHOTS/Action Images)