Meeuwisse en Van de Pas in kwartfinales International Darts Open

De darters van de PDC komen dit weekend in actie tijdens de International Darts Open, het zevende toernooi van de European Tour. Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Yoridi Meeuwisse hadden zich geplaatst voor de laatste zestien. Van de Pas en Meeuwisse wisten zelfs hun partij vanmiddag te winnen, waarna ze vanavond in het finaleblok te zien zullen zijn. 

Meeuwisse kwam als eerste in actie. Hij won met 6-2 van de Engelse debutant Ryan Meikle. Klaasen kwam daarna in actie, maar hij moest met 6-5 zijn meerdere erkennen in Mensur Suljovic. De Oostenrijker is in de kwartfinale de tegenstander van Meeuwisse. 

Van de Pas moest spelen tegen Robert Thornton en won met 6-2. Hij zal vanavond aantreden tegen Simon Whitlock, die met 6-3 te sterk was voor Peter Wright. Het toernooi gaat vanavond verder met de kwartinales. Ook de halve finales en finale zullen nog gespeeld worden. 

Grote afwezige dit weekend was Michael van Gerwen. De als eerste geplaatste darter meldde zich vrijdag af met een enkelblessure. De overige Nederlanders waren al vroegtijdig uitgeschakeld. Jemaine Wattinema wist de tweede ronde nog te halen. Jeffrey de Graaf, Jeffrey de Zwaan en Vincent Kamphuis werden vrijdag al in de eerste ronde uitgeschakeld. 

Uitslagen International Darts Open - achtste finales

Ryan Meikle 2-6 Yordi Meeuwisse
Jelle Klaasen 5-6 Mensur Suljovic
James Wilson 6-4 Terry Jenkins
Dave Chisnall 5-6 Andy Boulton
Peter Wright 3-6 Simon Whitlock
Benito van de Pas 6-2 Robert Thornton
Ian White 4-6 Dragutin Horvat
Kim Huybrechts 6-2 Robbie Green

Kwartinales

Yordi Meeuwisse v Mensur Suljovic
James Wilson v Andy Boulton
Simon Whitlock v Benito van de Pas
Dragutin Horvat v Kim Huybrechts