Verstappen: "Over het algemeen was het een prima dag"

Max Verstappen reed vandaag de vijfde tijd tijdens de vrije trainingen en daarmee was hij niet ontevreden: "Over het algemeen was het een prima dag. We wisten vooraf dat we het hier op Monza moeilijk zouden krijgen." Over de kwalificatie van morgen wilde de jonge Formule 1-coureur nog niet speculeren. "De kwalificatie zal moeilijker worden dan op Spa, dat is duidelijk, maar we gaan ons best doen!"

"We verliezen te veel tijd op het rechte stuk en rijden daarom met zeer weinig downforce om onze topsnelheid te maximaliseren, maar dat maakt het lastig in de snelle bochten. Het is zoeken naar een goede balans tussen die twee, maar ik denk dat we een goed compromis hebben gevonden. De auto voelt goed aan en ook de lange runs zagen er positief uit. Nu is het aan ons om de auto verder te verbeteren." Zo verklaarde Verstappen tegenover zijn eigen site over de achterstand op Mercedes en Ferrari.

In de ochtendsessie reed Verstappen voor het eerst rond met een zogenaamde halo op zijn wagen. Dit seizoen wordt er tijdens diverse gelegenheden getest met de extra hoofdbescherming voor de Formule 1-coureurs, daarbij is er een extra beugel geplaatst over de cockpit. "Het is anders. Apart om daar de eerste keer mee te rijden. Het in- en uitstappen zou makkelijker moeten gaan. Er is nog ontwikkeling nodig, maar het was goed om de halo uitgeprobeerd te hebben", zo liet de jonge Nederlander weten.

Verstappen met de halo:

Verstappen: "Over het algemeen was het een prima dag" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "Over het algemeen was het een prima dag" (Pro Shots / Action Images)