Massa stapt na dit seizoen uit Formule 1

Felipe Massa stopt na dit seizoen met racen in de Formule 1. De Braziliaan, dit seizoen nog uitkomend voor Williams, kondigde dit aan bij een speciaal belegde persconferentie voor de Grand Prix van Italië in Monza.

“Mijn carrière is mooier geweest dan ik ooit had kunnen denken, en ik ben trots op wat ik heb bereikt”, aldus de Braziliaan tijdens de persconferentie, waarin hij veel mensen bedankte. “Het zal een emotionele dag worden wanneer ik mijn Formule 1-carrière zal afsluiten met mijn tweehonderdvijftigste Grand Prix-start in Abu Dhabi.”

De race in Abu Dhabi wordt de laatste Grand Prix voor de dan 35-jarige Massa, die in 2002 debuteerde in de Formule 1. In 2008 waande hij zich even wereldkampioen in de Ferrari, maar een late inhaalactie van Lewis Hamilton zorgde ervoor dat Massa zich tevreden moest stellen met de tweede plaats in de eindstand van het WK.

In totaal heeft de Braziliaan op dit moment 242 Grand Prix’ gereden, waarvan hij er 11 wist te winnen en er 41 op het podium wist te eindigen. Het is nog niet bekend of Massa nog zal gaan racen in een andere raceklasse.