Bertens ook in New York na één ronde klaar

Tennisster Kiki Bertens is dinsdag in de eerste ronde van de US Open in New York uitgeschakeld. De als twintigste geplaatste speelster moest haar meerdere erkennen in de pas achttienjarige Ana Konjuh uit Kroatië. Het werd 3-6. 6-2 en 4-6.

Voor Bertens was het al weer haar vijfde nederlaag op een rij. Ook in New Haven, Cincinnati, Bastad en op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro wist de halvefinaliste van Roland Garros niet te winnen. De 24-jarige Wateringse lijkt te snakken naar het einde van het seizoen. Konjuh, de nummer 92 van de wereldranglijst, maakte een scherpere indruk in New York. De jonge Kroatische profiteerde op de juiste momenten van de onnodige fouten die Bertens maakte en plaatste in de zesde game van de eerste set de beslissende break om op voorspong te komen.

In de tweede set leek Bertens zich net op tijd te herpakken. Ze serveerde en retourneerde beter en sloeg de punten nu wel binnen. Bertens kon haar niveau niet vasthouden in de derde set en werd na precies twee uur spelen uitgeschakeld. Voor Bertens is het haar vijfde deelname in New York, nog nooit wist ze de tweede ronde van de US Open te bereiken.