Gesink wil meer aanvallen in Vuelta

Wielrenner Robert Gesink wil zich deze Vuelta nog vaker doen laten gelden. De Nederlander van LottoNL-Jumbo kon vandaag in de tiende etappe een aanval op de flanken van de steile Lagos de Covadonga niet bekronen met een dagzege, maar werd na een lange aanval wel knap tweede achter de nieuwe rodetruidrager Nairo Quintana.

Gesink koos met een grote groep al vroeg de aanval in deze etappe van de Vuelta. Op de slotklim moest hij in eerste instantie lossen, maar veegde vooraan iedereen op en leek af te stevenen op de dagzege tot Quintana voorbij kwam. Chris Froome kon hij nog net wel van zich afhouden.

"Dit was een super mooie dag, het is balen dat er dan net een renner sneller is, maar dit geeft wel een goed gevoel. Natuurlijk geldt wie er als eerste boven is en niet wie het snelst begint, daarom ben ik meteen op mijn eigen tempo naar boven gereden en ik merkte snel dat ik de anderen kon lossen. Mijn doel was om het tweede gedeelte van de Vuelta goed te zijn en voor mijn gevoel is dat vandaag begonnen. Ik voel me nog altijd sterker worden."

Gesink was niet geheel fit aan de start verschenen in de Vuelta na zijn hersenschudding die hij opliep in de Ronde van Zwitserland. Hierdoor moest hij de Tour de France laten schieten en nog altijd is zijn herstel niet geheel afgerond. Daarom verscheen hij in Spanje als knecht van kopman Steven Kruijswijk die inmiddels met een sleutelbeenbreuk thuis zit. LottoNL-Jumbo richt zich daarom op dagzeges en op de klassering van George Bennett. De Nieuw-Zeelander staat na vandaag twintigste op ruim zes minuten van Quintana.