Tottenham knokt zich na rust naast Liverpool

Tottenham Hotspur heeft op eigen terrein een puntje gepakt tegen Liverpool. De Londense thuisploeg moest na rust een achterstand zien weg te werken. Het werd 1-1.

Het was onder meer aan Michel Vorm te danken dat Tottenham in de openingsfase op de been bleef. De doelman moest na vijf minuten ingrijpen bij een uitstekende scoringskand voor Philippe Coutinho. Vorm kon met zijn voet knap redding brengen.

Vincent Janssen, de andere Nederlander bij de Spurs, begon op de bank. Na bijna een halfuur mocht de spits echter invallen voor de geblesseerde Kyle Walker. Beide teams leken doelpuntloos te gaan rusten, totdat Erik Lamela een overtreding beging op Roberto Firmino en James Milner de strafschop benutte.

Direct na de pauze wist Georginio Wijnaldum de voorsprong bijna te verdubbelen voorLiverpool. Zijn afstandsschot verdween maar rakelings over de kruising. Even later was het wel raak, maar vanwege buitenspel ging de treffer van Sadio Mané niet door.

Tottenham had in aanvallend opzicht tot dat moment amper wat laten zien. Harry Kane en ook invaller Janssen konden voorin geen vuist maken. Toch kwam de thuisploeg langzaam beter in de wedstrijd en werd het na 72 minuten toch nog 1-1. Danny Rose knalde raak op aangeven van Lamela.