Gullit en Van Breukelen kibbelen via de media over afwijzing

De mislukte aanstelling van Ruud Gullit bij het Nederlands elftal begint een regelrechte soap te worden. Eerder vandaag deden al enkele geruchten de rondte dat de redenen voor de afwijzing om geld en de invulling van de taken zouden gaan, maar inmiddels deed technisch directeur Hans van Breukelen uit de doeken waarop het misliep en daarop reageerde Ruud Gullit uiteraard weer.

Zo vroeg Gullit volgens Van Breukelen dat hij, mochten Danny Blind en Marco van Basten vertrekken, zou kunnen onderhandelen over één van die posities. "Daar begin ik niet aan. Dat is niet de lijn die ik wil volgen." Zo vertelde Van Breukelen aan AD Sportwereld. Via de NOS reageerde Gullit op deze mededeling van de KNVB-directeur: "Wat Van Breukelen zegt is pertinent niet waar. Ik heb gevraagd aan de bond of ik op papier kon krijgen of ik bij een vertrek van Blind opnieuw kon onderhandelen over mijn positie. Voor Van Breukelen was dat logisch, maar hij weigerde om dat in het contract te zetten. Daar kon ik niet mee leven. Op de dag dat Van Breukelen in Zeist de deur achter zich dichttrekt, is die mondelinge afspraak niets meer waard."

Hier eindigde het moddergooien nog niet. Zo wilde Gullit een clausule in het contract dat hij bij een betere aanbieding mocht vertrekken. "Een clausule om te vertrekken bij een verbeterde aanbieding is heel normaal in de voetbalwereld. Iedereen heeft zo'n clausule, alleen Van Breukelen wilde er niet mee akkoord gaan." Zo verklaarde de oud-aanvaller. Maar Van Breukelen had weinig trek in wederom een situatie zoals hij onlangs met Dick Advocaat meemaakte die na drie wedstrijden alweer naar Turkije vertrok. "Dat willen we niet nog een keer meemaken", aldus de oud-keeper.

Gullit en Van Breukelen kibbelen via de media over afwijzing (Pro Shots / Ronald Bonestroo)
Gullit en Van Breukelen kibbelen via de media over afwijzing (Pro Shots / Ronald Bonestroo)