Gullit wil geen assistent-bondscoach worden

Ruud gullit heeft de KNVB laten weten dat hij geen assistent van bondscoach Danny Blind wil worden. Wekenlang gingen de geruchten dat Gullit de vervanger van de onlangs vertrokken Dick Advocaat zou worden maar de voetbalbond en de voormalig topvoetballer konden het niet eens worden over een dienstverband.

Het verhaal gaat dat Gullit het salaris onvoldoende vond, niet mee zou mogen vergaderen en de invulling van de functie te mager was. Ook zou hij niet ingezet worden om te scouten, zo lezen we op Sportwereld.nl. De voormalig aanvaller van Oranje gaf zelf in de Volkskrant aan dat geld niet het probleem is geweest. "Er waren issues en die werden niet opgelost. Ik kan wel zeggen dat het niets met geld te maken heeft. Het is wel jammer, want zoals ik al zei is het goed dat als je a zegt, je ook b kunt gaan doen. Ik vroeg om zekerheden, en die zekerheden kon ik niet krijgen."

Wie nu de plaats van Advocaat in gaat nemen is onduidelijk, ook of dat nog voor de eerste interland lukt. Op 1 september speelt het Nederlands elftal een oefenduel met Griekenland, en op 6 september volgt de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Zweden.

Gullit wil geen assistent-bondscoach worden (Pro Shots / Stanley Gontha)
Gullit wil geen assistent-bondscoach worden (Pro Shots / Stanley Gontha)