Pro-Erdomedia sturen aan op groot Turks Rijk

In de strijd om de Turkse harten, gebruikt men de media naar hartelust. Enkele pro-AKP-mediadiensten maken het echter wel heel bont. Ze lijken aan te sturen op een nieuw groot Ottomaans Rijk.

Yeni Akit, een Turkse sensatiekrant qua kwaliteit die vertaald naar Nederlandse standaarden zelfs nog onder de Telegraaf terechtkomt,  kopt in een artikel groot met 'Bulgarije: laten we ons verenigen met Turkije'. Dat de geciteerde Bulgaarse president helemaal niets in die richting zegt, maakt blijkbaar bar weinig uit. 

A Haber, een televisiekanaal in Turkije dat ook nauwe banden onderhoudt met Erdogan/AKP, had onlangs een programma met 'historicus' Kadir Mısıroğlu, die eerder al de opmerkelijke uitspraak deed dat Shakespeare stiekem moslim was. In dit programma 'voorziet' de beste man dat Turkije zich zal verenigen met Irak en Syrië. 'Ik hoor de voetstappen van de Ottomanen in de daden van Erdogan', aldus Mısıroğlu. Uiteraard werd dit ook weer breed uitgemeten door de fanatieke Erdogan-aanhangers bij Yeni Akit.

Nou zijn die krant en die 'historicus' natuurlijk totaal niet serieus te nemen en zullen de verstandige Turken die krant en interviews met die man voor wat betreft nieuwsgaring mijden zoals wij dat doen met joop.nl of PowNed, maar toch is het opmerkelijk. Je vraagt je toch af waarom fanatieke Erdoganaanhangers dit zo propageren in de krant en op televisie.

Een voorbode voor wat er nog komt...? Beslist u daar zelf maar over, we horen het graag in de reacties!