PSV loot Bayern, Atlético en Rostov in groepsfase Champions League

PSV weet tegen wie het speelt in de groepsfase van de Champions League. Bayern München. Atlético Madrid en Rostov staan op het programma voor de Eindhovenaren. In tegenstelling tot vorig jaar was PSV ingedeeld in Pot 3 tijdens de loting in Monaco. Dat betekende dat de Eindhovenaren in elk geval twee sterke tegenstanders zou treffen op het miljoenenbal.

Arjen Robben

Vanuit de kampioenenpot werd Bayern München getrokken. De club uit Duitsland met Carlo Ancelotti aan het roer en Nederlander Arjen Robben in de selectie is een oude bekende voor de Eindhovenaren. In totaal kwam PSV zesmaal in actie tegen Die Rekordmeister. Dat was voor het laatst in het seizoen 1999/2000. Toen wonnen de Duitsers thuis met 2-1, waarna in Eindhoven werd gewonnen met dezelfde cijfers door PSV.

Spaans déjà vu

Verder werd PSV ook ingedeeld met Atlético Madrid. Vorig jaar bleken de Spanjaarden een horde te ver voor de titelhouder van de Eredivisie in de Champions League. Over twee duels vielen er geen goals in de achtste finale. Atlé bleek na strafschoppen te sterk voor PSV.

Ajax-angstgegner

De derde en laatste tegenstander is mogelijk het pijnlijkst voor Ajax, en een interessant meetmoment voor de Eredivisie. PSV zal de degens kruisen met FK Rostov, de Russische formatie die een maat te groot was voor de Amsterdammers in de play-offs van de Champions League op woensdagavond.