'Kardashians maken misleidende reclame'

Kim, Khloé, Kylie, Kendall en Kourtney, bekend van het reality-tv-programma Keeping Up With The Kardashians, overtreden mogelijk de reclamecode in de Verenigde Staten. Dat beweert de organisatie Truth In Advertising, die een klacht dreigt in te dienen tegen de dames.

Volgens een brief van de organisatie aan moeder Kris Jenner en haar advocaat Michael Kump maken de meiden sluik- en misleidende reclame op hun Instagram. "Verschillende leden van de Kardashian en Jenner-familie maken van misleidende marketing voor producten van bedrijven, door deze aan te prijzen op social media zonder erbij te vermelden dat ze deze bedrijven vertegenwoordigen", aldus de organisatie.

Truth In Advertising eist dat de dames meer dan honderd fotos verwijderen van Instagram. Zo niet dan zal de organisatie een formele klacht indienen bij de Amerikaanse handelscommissie die verantwoordelijk is voor de handhaving van de reclamecode.

Een aantal van de betreffende fotos zijn inmiddels door de familieleden verwijderd. De familie wilde verder niet reageren op de brief van Truth In Advertising.

'Kardashians maken misleidende reclame'
'Kardashians maken misleidende reclame' (Foto: BuzzE)