'Musical Hair is actueler dan ooit'

De musical Hair, over de hippie-idealen van de jaren zestig, is actueler dan ooit. Dat stelde regisseur Carline Brouwer dinsdag bij een openbare repetitie van de voorstelling.

"Het stuk is veel meer van het nu dan ik had durven hopen", stelt ze. "Het zit vol bevlogenheid en actualiteit." Het verhaal speelt zich nog steeds af in de jaren zestig en de hoofdrolspelers worden nog steeds naar Vietnam gestuurd. "Maar de verwijzingen naar de tijd waarin we nu leven zijn helder. Het thema, van jonge mensen die naar een oorlog worden gestuurd terwijl ze vooral liefde moeten voelen, is in deze tijd heel herkenbaar."

De musical Hair gaat eind september in première in Breda en gaat daarna door het land toeren. Volgens directeur Albert Verlinde van Stage Entertainment is er vanuit de theaters in het land veel vraag maar grote musicals. "De touringmarkt heeft onder druk gestaan omdat het reizen extra kosten met zich mee brengt. Maar het succes van onze reizende producties als Flashdance en Dreamgirls hebben bewezen dat het publiek ook grote stukken het liefst in hun eigen theater zien."

'Musical Hair is actueler dan ooit'
'Musical Hair is actueler dan ooit' (Foto: BuzzE)