FOK! Wat een weer: tropische hitte

Ook vandaag wordt het weer zomers tot tropisch warm in ons kikkerlandje. Met 27 graden op de Wadden en 33 graden in het zuiden van het land is het oppassen geblazen. Het RIVM heeft gisteren een Nationaal Hitteplan in werking gesteld en het KNMI heeft code geel wegens aanhoudende hitte afgegeven. De wind werkt ook niet echt mee, er staat een slechts matige tot zwakke wind uit zuidoostelijke richting. 

Zon op 06:39
Zon onder 20:43
Zonkracht

6 / 3

Nederland
 

Van Duco kreeg ik bij gebrek aan inzendingen de volgende prachtige archieffoto van de pier van Scheveningen! 

De pier van Scheveningen (Foto: Duco)
De pier van Scheveningen (Foto: Duco)

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
79 Een grote uitbarsting van de Vesuvius verwoestte Pompeï en Herculaneum.
1815 De eerste Nederlandse grondwet kwam tot stand.
1961  De 24-jarige Peter Fechter werd bij een vluchtpoging naar het westen doodgeschoten, de eerste dode bij de Berlijnse Muur.
1992 De orkaan Andrew (categorie 4) hiled huis in Miami en richtte grote verwoestingen aan.
2001 Een Airbus A330-243 van Air Transat, vlucht 236 onderweg van Toronto naar Lissabon, maakte zonder brandstof boven de Atlantische Oceaan nog een zweefvlucht van meer dan honderd kilometer en een succesvolle noodlanding op de Azoren.
2005 Leanne van den Hoek werd als eerste vrouw bevorderd tot generaal bij de Koninklijke Landmacht.

 

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.