Honda F1 wil dit jaar nog twee updates brengen

Honda hoopt dit jaar nog met twee updates voor haar Formule 1-motor te komen. De Japanners hebben dit Formule 1-seizoen de krachtbron voor de McLaren al stevig verbeterd, maar het gat met de concurrentie blijft groot. Daarom wordt in België of Italië een nieuwe versie meegenomen, terwijl waarschijnlijk in de laatste races van het jaar nog een verbetering er aan zit te komen.

Volgens Honda's Motorsportbaas Yusuke Hasegawa zijn de verbeteringen gericht op de verbrandingsmotor die als zwakste onderdeel van de aandrijflijn van de Honda wordt gezien. De Japanners hebben nog tien van de voor dit jaar 32 beschikbare tokens over om de verbeteringen door te voeren.

Hasegawa sprak met Autosport. "In Sakura zijn ze constant bezig met verbeteringen en zodra wij het licht op groen zetten nemen we de nieuwe spec mee naar de races. Wij komen in Spa met verbeteringen en daarna nog een keer, waarbij het plan is om alle beschikbare tokens te spenderen."

De Japanner erkent dat het lastig is om de knoop door te hakken wanneer te stoppen met de ontwikkeling van de motor voor dit jaar en te beginnen met 2017. In oktober zal waarschijnlijk de switch geheel gemaakt zijn. "Ik wil dit jaar nog niet opgeven, maar deze maand moet ik waarschijnlijk wel de knoop door gaan hakken. Na september zal het onderzoek voor dit jaar stoppen, maar het werk op de testbank gaat in oktober en november nog door."

Hasegawa is blij dat Honda er aan heeft bijgedragen dat McLaren dit jaar wat vaker vooraan het middenveld te vinden is. Het leverde de combinatie bijvoorbeeld een vijfde plaats in Monaco op, maar ook in Rusland en Oostenrijk kwam McLaren-Honda goed uit de verf. Hierdoor hoopt de Japanner stiekem op een podiumplaats dit jaar.