Hendriks: "Te weinig medailles"

Maurits Hendriks heeft vanmiddag op een persconferentie gezegd dat hij van mening is dat Nederland te weinig medailles deze Spelen heeft behaald. Nederland staat nu op acht gouden, zes zilveren en vier bronzen plakken. Vanavond komt daar nog een gouden of zilveren voor boksster Nouchka Fontijn bij. In Londen vier jaar geleden waren er twintig gewonnen plakken.

"We zijn teleurgesteld over het aantal", zei de chef de mission. "Maar we zijn bovenal trots op de medailles die we wel hebben gewonnen. We handhaven onze positie op de wereldranglijst. Zowel qua goud als het totaal aantal medailles. De Nederlandse topsport doet mee in de volle breedte."

De wielrenners kregen een groot compliment van Hendriks. "Het wielrennen heeft met vijf medailles maximaal gepresteerd. Dit is de prestatie van een heel stabiel topsportprogramma. De KNWU is de succesvolste sportbond van Nederland bij deze Spelen."

Hendriks maakte bekend dat turnster Sanne Wever, olympisch kampioene op balk, vandaag tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen de Nederlandse vlag zal dragen.