Russische worstelaar met speels gemak naar goud

De Russische worstelaar Abdulrashid Sadulaev heeft met speels gemak olympisch goud gewonnen in de vrije stijl in de klasse tot 86 kilogram. De pas 20-jarige Rus is al twee jaar onverslaanbaar, won twee wereldtitels en was ook in Rio torenhoog favoriet voor goud.

Sadulaev maakte op weg naar de finale gehakt van al zijn opponenten en in de finale was dat niet anders. Hij stond daarin tegen Selim Yasar, die tegenwoordig niet meer voor Rusland maar voor Turkije uitkomt. Hij had echter geen schijn van kans tegen Sadulaev, die de paar kansloze pogingen tot een aanval van Yasar eenvoudig pareerde. Zelf scoorde hij vijf punten tegen de Turk en daarmee was het gedaan. Sharif Sharifov uit Azerbeidzjan pakte brons, net als de Amerikaan J'Den Cox.

Sadulaev speelt in de finale met Yasar (PROSHOTS/Action Images)
Sadulaev speelt in de finale met Yasar (PROSHOTS/Action Images)

In de klasse tot 125kg was de Turkse wereldkampioen Taha Akgül de grote favoriet en ook hij maakte het helemaal waar. Met groot machtsvertoon werkte hij zich naar de finale, waarin hij tegenover de Iraniër Komeil Ghasemi stond. Die gaf Akgül goed partij, maar bleek toch niet sterk genoeg. Ibrahim Saidau uit Wit-Rusland won brons, terwijl de andere bronzen medaille naar de Georgiër Geno Petriashvili ging.