Higuain gelijk belangrijk bij debuut Juventus

Juventus is het seizoen begonnen met een nipte zege op Fiorentina. De club dankte daarbij een nieuw gezicht in de spelersgroep. Het werd 2-1. Juventus trof een aangeslagen Fiorentina dat al wedstrijdenlang niet wist te winnen. Dat was in de eerste helft te merken; Juve opende in de 37ste minuut de score.

Middenvelder Sami Khedira trof doel op aangeven van Giorgio Chiellini. Een op het oog veilige voorsprong voor de Oude Dame, die doorgaans weinig weggeeft achterin. Fiorentina-aanvaller Nikola Kalinic dacht daar echter anders over. Kalinic kopte uit een corner van Josip Ilicic de gelijkmaker binnen voor La Viola. Trainer Massimo Allegri zag de bui hangen en besloot tot zijn grootste troef over te gaan. Gonzalo Higuain werd het veld ingebracht voor Mario Mandzukic.

De coach kreeg zijn vertrouwen gelijk uitbetaald. De miljoenenaankoop van Juve trof, negen minuten in het veld, doel. Met een intikker fleurde hij zijn competitiedebuut op. Higuain verloor eerste puntenverlies voor zijn nieuwe werkgever. Met een nipte overwinning gaat Juve richting het vijfde landskampioenschap op rij.