Rechercheteam naar Bonaire voor moord agent

De politie formeert een speciaal rechercheteam van vijftien tot twintig mensen dat zo snel mogelijk op Bonaire onderzoek moet doen naar de dood van een Nederlandse politieagent.

Dit Team Grootschalige Opsporing verleent formeel bijstand aan het Korps Politie Caribisch Nederland, dat een hulpverzoek heeft gedaan, bevestigt de politie. Het korps daar houdt de leiding in het onderzoek. Het team, bestaande uit mensen van diverse disciplines uit verschillende eenheden, vertrekt zo spoedig mogelijk voor een periode van naar verwachting zes weken.

Een vuurgevecht met criminelen op het Antilliaanse eiland werd deze week een 45-jarige Nederlandse agent fataal. Hij werkte sinds 2013 in dienst van het Korps Politie Caribisch Nederland op Bonaire. De politieman was met een collega naar een woning aan de westkant van het eiland gestuurd, waar een overval werd gepleegd. Toen de agenten arriveerden, kwam het tot een achtervolging en vervolgens tot een schietpartij. Het slachtoffer werd gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar kon niet meer worden gered.

Rechercheteam naar Bonaire voor moord agent
Rechercheteam naar Bonaire voor moord agent (Foto: ANP)