Huntelaar draagt steentje bij aan bekersucces Schalke, RB Leipzig faalt

Een week voordat de de Bundesliga weer van start gaat, is traditioneel tijd voor de eerste ronde van de DFB Pokal. Schalke 04 had geen problemen om van FC 08 Villingen te winnen. Het eerste slachtoffer uit de Bundesliga is het gepromoveerde Red Bull Leipzig.

Schalke won met 1-4 van FC 08 Villingen. Klaas Jan Huntelaar speelde de hele wedstrijd en was belangrijk voor zijn ploeg. Hij kreeg in de tweede helft de assist voor de 0-3 van Johannes Geis op zijn naam. In de 86ste minuut wist hij zelf het net te vinden en scoorde de 0-4. Mario Ketterer redde de eer van zijn ploeg door nog de 1-4 te maken.

Het eerste slachtoffer van de Bundesligaploegen Red Bull Leipzig. De ploeg die vorig jaar tweede werd in de 2. Bundesliga ging er na strafschoppen uit tegen Dynamo Dresden. Er leek weinig aan de hand voor RB Leipzig, want bij rust stonden ze met 0-2 voor. Echter Stefan Kutschke benutte voor de thuisploeg vlak na rust een strafschop en scoorde een kwartier voor tijd de 2-2. Uiteindelijk kwam het aan opstrafschoppen en bleek Dynamo Dresden de betere.

Zaterdagavond, zondag en maandagavond worden de resterende wedstrijden uit de eerste ronde afgewerkt.