Argentinië troeft België af in hockeyfinale

Argentinië heeft goud gepakt op het olympisch hockeytoernooi. In het bomvolle hockeystadion was de Zuid-Amerikaanse ploeg met 4-2 te sterk voor België. Het is voor de eerste keer in de historie dat een Amerikaanse ploeg een mondiaal hockeytoernooi wint bij de mannen.

In eerste instantie leek het er op dat België de boeken in ging als de verrassende winnaar van goud. De Belgen kwamen al vroeg in het eerste kwart op voorsprong en gaven de Argentijnen geen ruimte. De Argentijnen wisten echter de druk langzaam op te voeren en het duurde niet lang tot de 1-1 gemaakt werd. Vlak voor rust viel zelfs de 2-1 voor Argentinië. Ook in de tweede helft wist Argentinië uit te lopen, door middel van een strafcorner werd de 3-1 gemaakt.

België wist nog wat spanning terug te brengen in de wedstrijd door in de laatste seconde van het derde kwart nog de 3-2 te maken, maar ondanks de vele grote kansen bleef de 3-3 ver weg. Een wanhoopspoging met een vliegende keeper resulteerde zelfs in een makkelijk doelpunt voor Argentinië in de slotminuut: 4-2.