'Lowlands zit weer in goede flow'

Lowlands heeft de stijgende lijn gevonden. Volgens directeur Eric van Eerdenburg zit het festival na een aantal jaren van kritiek 'weer in een hele goede flow'.

"We hebben een periode achter de rug waarin er wat gezeur was", zegt Van Eerdenburg in een interview met FaceCulture. Zo was er vorig jaar veel te doen om de line-up. "Maar er stonden wel even Tame Impala en Kendrick Lamar, dus achteraf hebben mensen toch wel het gevoel dat ze iets gemist hebben."

Lowlands verkocht zijn kaarten jarenlang in no-time uit. Vorig jaar en het jaar daarvoor verliep de kaartverkoop echter een stuk moeizamer. Ook voor de editie van dit jaar, die vrijdag van start gaat, zijn nog kaarten te koop. "We zitten nu in ieder geval weer flink boven vorig jaar", zegt Van Eerdenburg. "Dus de stijgende lijn zit er weer in. Daar ben ik al heel blij mee."

Jongeren
De festivaldirecteur merkt dat steeds meer jongeren het terrein in Biddinghuizen weten te vinden. "We zien dat de gemiddelde leeftijd weer wat jonger wordt, dus daar concludeer ik uit dat er aanwas is van jongere mensen."

Lowlands houdt in zijn programmering duidelijk rekening met een jongere doelgroep. "Acts als Dua Lipa, Broederliefde en Sevn Alias, je ziet dat daar gewoon heel veel jong publiek op afkomt. De hiphop en pop heeft meer een plaats dan een aantal jaar geleden."

Directeur: Lowlands zit weer in goede flow
Directeur: Lowlands zit weer in goede flow (Foto: BuzzE)