Politie vindt dode en gewonde in Oudwoude

De politie heeft woensdag in en bij een woning in het Friese Oudwoude een overleden vrouw (55) en een zwaargewonde man aangetroffen. De 59-jarige man werd in de tuin gevonden met onder meer brandwonden. Beide mensen waren de bewoners van het huis, aldus de politie.

De brandweer was gealarmeerd omdat er brand zou zijn in de woning aan de Allemawei. Dat bleek niet het geval, maar wel was er rook. Toen de brandweermannen naar binnen gingen, vonden ze het levenloze lichaam van de vrouw.

De politie weet nog niet wat er precies is gebeurd, maar sluit een misdrijf niet uit. "We laten alle scenario's open", aldus een woordvoerder. Volgens lokale media gaat het mogelijk om een gezinsdrama, waarbij de vrouw zou zijn overleden en haar man zwaargewond naar het ziekenhuis is gebracht.

De omgeving van het vrijstaande huis met rieten dak is afgezet in verband met het onderzoek. De straat blijft zeker nog de hele nacht afgesloten, heeft de politie laten weten.

Een busje van de forensische dienst die onderweg was, belandde in een sloot omdat de chauffeur moest uitwijken voor een ambulance. Niemand raakte hierbij gewond.

Politie vindt dode en gewonde in Oudwoude
Politie vindt dode en gewonde in Oudwoude (Foto: ANP)