Calvin Harris blijft bestbetaalde dj

Calvin Harris was afgelopen jaar wederom de best betaalde dj ter wereld. De Schot, die wel genoegen moest nemen met een daling van zijn inkomen, voert de jaarlijkse lijst van zakenblad Forbes voor het vierde jaar op rij aan.

Calvin harkte de afgelopen twaalf maanden 63 miljoen dollar (56 miljoen euro) bij elkaar, berekende Forbes. Vorig jaar voerde de dj en producer de lijst aan met een inkomen van 66 miljoen dollar (59 miljoen euro).

Tiësto blijft de bestbetaalde Nederlandse dj. Tijs Verwest staat dit jaar op de tweede plek, met een jaarinkomen van 38 miljoen dollar (34 miljoen euro). Tiësto verdiende volgens Forbes goed aan de meer dan honderd optredens die hij verzorgde.

Martin Garrix
David Guetta, de nummer twee van vorig jaar, staat dit keer op de derde plek. De Fransman, die tekende voor het officiële lied van het EK voetbal, kreeg 28 miljoen dollar (25 miljoen euro) bijgeschreven op zijn bankrekening. Zedd en Steve Aoki maken de top vijf compleet.

Tiësto is niet de enige Nederlander in het lijstje. Ook Afrojack en Martin Garrix haalden de top. Afrojack staat met een inkomen van 15 miljoen dollar (13 miljoen euro) op de elfde plaats, Martins jaarinkomen van 16 miljoen dollar (14 miljoen euro) leverde hem de negende positie op.

Calvin Harris blijft bestbetaalde dj
Calvin Harris blijft bestbetaalde dj (Foto: BuzzE)