Henry Cavill plaatst hint naar 'Black Superman' outfit

Superman-acteur Henry Cavill is, net zoals de andere acteurs die leden van DC's Justice League spelen, volop in de weer om zijn Big Blue Boy Scout weer invulling te geven in Zack Snyders Justice League, dat over meer dan een jaar uitkomt. Op Instagram plaatste hij deze week een hint naar Supermans persoonlijke ontwikkeling in de film. Dit bericht bevat een spoiler voor wie Batman v Superman: Dawn of Justice nog niet heeft gezien.

Cavill postte op Instagram een foto van wat zijn Superman-outfit lijkt te zijn, maar dan met een zwarte kleur. Als de foto niet simpelweg een zwart-witversie is, betekent dat wellicht dat de superheld in de volgende film in het zwart gekleed zal zijn.

 

#Superman

Een foto die is geplaatst door Henry Cavill (@henrycavill) op15 Aug 2016 om 11:58 PDT

De kleurkeuze is relevant als vervolg op de gebeurtenissen in de finale van Batman v Superman: Dawn of Justice. In de slotmomenten van het gevecht met Doomsday gaf Superman zijn leven zodat hij Doomsday kon verslaan. Opmerkelijk hieraan was dat Superman en Doomsday tegelijk het leven lieten, zoals ook het geval was toen de twee elkaar in 1992/93 voor het eerst ontmoetten. In The Death of Superman, dat een langdurend gevecht tussen de twee laat zien en eindigt in het centrum van Metropolis, geven de krachtpatsers elkaar tegelijk een fatale klap. De keuze om dit element zo specifiek over te nemen in de verfilming van Doomsdays eerste verschijning op het witte doek, kan een aanwijzing zijn dat het weer tot leven komen van Superman op een vergelijkbare wijze wordt verfilmd.

In de comicreeks die volgt op het gevecht tussen Doomsday en Superman blijkt de Kryptioniaan uiteindelijk langere tijd bezig te zijn geweest met herstellen in een 'regeneration matrix' , waar hij na zijn dood in werd geplaatst door een Kryptionaans kunstmatig intelligent 'wapen' dat als doel zag Kal-El te beschermen. Het valt nog te bezien hoeveel ruimte er in is een film als Justice League om een uitgebreide wederopstanding van Superman te laten zien als de eigenlijke focus ligt op het samenstellen van het heldenteam, maar wanneer in de comics Superman zich uiteindelijk weer laat zien, blijkt hij te zijn gekleed in een zwarte outfit.

Superman in zwarte outfit (Action Comics #690)
Superman in zwarte outfit (Action Comics #690)

Natuurlijk kan het zo zijn dat deze zwarte outfit slechts een kleine knipoog naar de fans is, juist omdat er geen mogelijkheid is een uitgebreide 'Death and Return of Superman'-verfilming te doen. We zullen het eindelijk ontdekken als we wat dichterbij de verschijningsdatum van Justice League komen. Die datum is overigens 16 november 2017. Lees tot die tijd de comics nog maar een keertje.