Niemand wil album Morrissey uitbrengen

Morrissey heeft zijn nieuwe album af, maar kan geen partij vinden die hem wil uitbrengen. In een interview met de Israëlische nieuwswebsite Walla zegt de zanger dat het tegenwoordig extreem moeilijk is voor een artiest met een politieke boodschap om zijn muziek uit te brengen.

"Hij is geschreven. Nu moeten we een distributeur vinden. Het is onmogelijk om een opnamedeal te sluiten, dus we zullen de plaat zelf moeten opnemen zodra we een distributeur hebben die hem wereldwijd wil uitbrengen", zegt de voormalig Smiths-voorman.

"Er was een tijd dat de muziekindustrie de artiest diende, maar tegenwoordig moet de artiest de muziekindustrie dienen. Daarom is alles nu zo smakeloos", vervolgt hij. Er is volgens Morrissey veel censuur in de business.

Maar toch wil de 57-jarige Morrissey niet terug naar de glorietijd van The Smiths in de jaren tachtig. "Ik geef toch de voorkeur aan nu. David Bowie zei me ooit dat zijn succes in de jaren zeventig hem in de war bracht omdat hij er niet van kon genieten. Ik heb hetzelfde gevoel over de jaren tachtig."

Niemand wil album Morrissey uitbrengen
Niemand wil album Morrissey uitbrengen (Foto: BuzzE)