Volleybalvrouwen ten koste van Zuid-Korea naar halve finale

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben zich in Rio geplaatst voor de halve finales. Zuid-Korea werd in de kwartfinales met 3-1 verslagen.

Nederland kwam prima uit de startblokken en pakte een voorsprong van zo'n twee punten. Hierdoor stonden de Koreanen onder druk en gingen ze foutjes maken. Nederland bleef naarmate de set vorderde prima spelen. Aan het eind van de set kwamen de Koreanen nog wel wat terug, maar Oranje pakte de setwinst met 25-19.

Ook in de tweede set waren het de Nederlanders die een stuk beter waren. De Koreanen liepen wederom achter de feiten aan zo groot was de overmacht van Oranje. Oranje won de set met 25-14. Korea begon goed aan de derde set en pakte een voorsprong van 3-0. Ze wisten lang een voorsprong van vijf punten te houden. Aan het eind van de set wist Nederland terug te komen maar Korea pakte de set met 25-23.

In de vierde set was het weer Nederland dat een voorsprong nam. Ze speelde een stuk beter dan in de voorgaande set en dwongen hun tegenstandsters tot fouten. Nederland gaf de voorsprong niet meer uit handen en ze wonnen de set met 25-20 en daarmee de wedstrijd.

Volleybalvrouwen ten koste van Zuid-Korea naar halve finale (Foto: Pro Shots / Action Images)