D.R.I.V.E.: open wereld racegame op kickstarter

Input Games wil een open wereld racegame ontwikkelen en heeft daarvoor financiering nodig. Daar vragen ze om op Kickstarter.

Volgens Input Games is D.R.I.V.E. een racegame met een open wereld vol mogelijkheden en een nieuwe en unieke voertuig- en rijbeleving, geschikt voor zowel de spelers van realistischere ‘simulator’ games, als voor spelers die eenvoudig willen instappen en rondrijden.

Het spel speelt zich af op een fictief Europees eiland. De voertuigen in het spel zullen bestaan uit diverse en competitieve voertuigen. Ieder voertuig zal zijn eigen functionaliteit en uitdagingen bieden en kan naar wens worden samengesteld en aangepast. De ontwikkelaars willen hier ver in gaan, zo zullen er handmatig bedienbare cabriodaken, boordcomputers en spoilers in het spel zitten. De speler kan de bolides in de garages van huizen stallen, deze huizen moet je in het spel aanschaffen.

Elk voertuig zal zijn eigen rijgedrag krijgen waarbij Input Games gaat voor realistische physics die tegelijkertijd goed op te pakken zijn voor beginnende racers. D.R.I.V.E. wordt in delen gemaakt en uitgeven. Hierdoor denkt Input Games zich met het kleine team de aandacht te kunnen richten op het perfectioneren van 1 eindproduct. Het spel zal zowel in single-player als multiplayer gespeeld kunnen worden waarbij de speler in singleplayer niet gedwongen wordt online te zijn.

Het kickstarter-project is hier te vinden.