Van Rouwendaal: "Ik zwom zo makkelijk"

Sharon van Rouwendaal veroverde vanmiddag in het water bij de Copacobana goud op het onderdeel tien kilometer open water. Voor haar sloot ze op deze manier een zwaar jaar voor zichzelf op prachtige wijze af.

"Het was zo'n slecht jaar", zei ze met betraande ogen voor de camera's van de NOS. "Mijn zelfvertrouwen werd steeds minder dit jaar, maar dit is echt geweldig.Na mijn schouderblessure leek het alsof ik een depressie kreeg, zei mijn trainer, Philippe Lucas. Ik had geen last meer van mijn schouder, maar ik ging niet harder zwemmen. Hij kan nogal rot doen, maar Philippe heeft me de afgelopen maanden heel goed gesteund. Hij is een geweldige coach."

In de wedstrijd koos Van Rouwendaal al vroeg voor de aanval en dat was niet zonder reden. "Ik dacht: het gaat zo langzaam en ik zwem zo makkelijk. Ik ging op een gegeven moment op kop zwemmen. Ik zag achter me dat de anderen met elkaar gingen vechten. Toen dacht ik: ik heb 'm. Op de laatste vierhonderd meter wist ik dat ik gewonnen had. Dat voelde echt geweldig."

Van Rouwendaal: "Ik zwom zo makkelijk" (Pro Shots / Insidefoto)
Van Rouwendaal: "Ik zwom zo makkelijk" (Pro Shots / Insidefoto)