Badmintonsters Piek/Muskens uitgeschakeld

Selena Piek en Eefje Muskens zijn in de kwartfinales van het vrouwendubbel bij het badminton uitgeschakeld. In drie games werd verloren van het Zuid-Koreaanse duo Jung/Shin.

Het waren de Koreanen, de nummers vier van de wereld, die het best aan de wedstrijd begonnen. Ze pakten al gauw een grote voorsprong ook omdat Piek en Muskens onnodige foutjes maakten. Die voorsprong werd niet meer weggeven en de game werd met 21-13 gewonnen.

Aan het begin van de tweede game konden Piek en Muskens even bij blijven, maar na 4-4 liepen Jung en Shin weer uit. In eerste instantie wisten de Nederlanders knap de aansluiting weer te vinden. Op de belangrijke momenten waren de Koreanen echter beter. De Nederlandse vrouwen wisten vier matchpoints weg te werken en kwamen zelfs op gamepoint. Ze benutten die en wonnen de game met 22-20.

In de beslissende derde game waren het wederom de Koreanen die een voorsprong namen. Piek en Muskens wisten echter weer op gelijke hoogte te komen en namen daarna voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong. De Koreanen kwamen echter terug en pakten weer een voorsprong van vijf punten. Die voorsprong gaven ze nu niet meer uit handen en met 21-14 pakte Korea de game en daarmee de wedstrijd.