Barcelona deelt eerste klap uit in strijd om Supercopa

Barcelona heeft de heenwedstrijd om de Supercopa, de Spaanse Supercup, met 0-2 gewonnen van Sevilla. Daarmee lijkt de eerste hoofdprijs van het seizoen al binnen handbereik.

De Sevillistas moesten in de eerste minuten een storm doorstaan van de Catalanen. Na briljant spel van Barça, waarbij Andres Iniesta zijn man passeerde om vervolgens met een steekballetje Luis Suarez te bereiken, schoot de Uruguayaan op vijandelijk doel. Goalie Sergio Rico keerde met een katachtige reflex de inzet van ‘S’ van de afkorting MSN.

Balend van de gemiste buitenkans ging Barcelona opzoek naar de openingstreffer. Het spel van de Spaanse landskampioen was heel behoorlijk, maar Sevilla bood uitstekend weerstand. De winnaar van de Europa League begon langzaam zelfs wat meer uit de schulp te kruipen en won de tweede bal steeds vaker. Het aftroeven zorgde ervoor dat het team van Enrique zich moest beperken tot de counter.

Sevilla had aan het eind van de eerste helft het heft in handen, maar was zichtbaar beducht voor de individuele klasse van Barcelona. En dat was niet zonder reden. De ingevallen Denis Suarez zorgde ervoor dat Arda Turan de ruimte kreeg om een pass te geven op Luis Suarez, die vervolgens koel langs Rico wist te schieten in de 54e minuut. Sergio Roberto bood Messi daarna ook nog een kansje, maar de Argentijn zag Rico weer in de weg staan.

Tien minuten voor het einde van de eerste confrontatie om de Supercopa, sloeg Munir toe namens Barcelona. Messi wist de Marokkaanse Spanjaard met een bal vrij voor de keeper te zetten, waarna het talent afrondde: 0-2. Ondanks vereende krachten, kon Sevilla geen aansluitingstreffer meer produceren.