Ducati pakt eerste MotoGP-zege in zes jaar, Bendsneyder 7e

Voor het eerst in zes jaar tijd heeft Ducati weer een grand prix in de MotoGP gewonnen. Andrea Iannone was de beste op de Red Bull Ring in Oostenrijk, zes jaar nadat Casey Stoner op Phillip Island de Australische Grand Prix van 2010 won.

Iannone vertrok van poleposition en kende een prima start, maar zag Valentino Rossi in de eerste ronde langszij komen. Il Dottore hield het echter niet lang vol tegen de Ducati's van Iannone en Andrea Dovizioso, die als een speer gingen op de lange rechten stukken van de Red Bull Ring. In de loop van de race nam Dovizioso de leiding van zijn teamgenoot over, maar Iannone was in het slot sterker. De twee konden zich weinig risico veroorloven, want een prachtige dubbelzege lag in het verschiet en kwam er ook: Iannone won, voor Dovizioso. Jorge Lorenzo wist zijn teamgenoot Rossi nog te verslaan en eindigde als enige Yamaha op het podium.

De race in de Moto2 werd gewonnen door de Fransman Johann Zarco. Hij was oppermachtig en kwam drie seconden voor de Italiaan Franco Morbidelli over de streep. Een fel gevecht om de overige podiumplaatsen achter Zarco leverde tot slot nipt de derde plek op voor Alex Rins, die Thomas Lühti nog net voorbij ging.

De Nederlander Bo Bendsneyder lijkt in de Moto3 ondertussen alsmaar beter op gang te komen. Hij eindigde op een knappe zevende plek, het beste resultaat uit zijn nog jonge carrière nadat hij eerder in Assen negende werd. De verrassende winnaar was de Spanjaard Joan Mir, die kampioenschapsleider Brad Binder krap een kwart seconde voorbleef. Enea Bastianini eindigde nog geen twee tienden achter de kemphanen op plek drie, 0,008 seconden voor Fabio Quartararo.