Hoogland: 'Alle dromen kapot'

Jeffrey Hoogland ging met grote ambities naar de  Olympische Spelen, maar die zijn voor de sprinter uitgelopen op een grote teleurstelling. Nadat hij gisteren al buiten de medailes viel op de teamsprint ging het vandaag ook individueel mis op de sprint, waar hij in de achtste finale werd uitgeschakeld.

"Alle dromen zijn naar duigen, kapot en naar de klote", aldus Hoogland kort na zijn uiteindelijke elfde plaats. "Het leek wel alsof ik niet klaar voor de Zomerspelen was, terwijl ik hier hard voor heb gewerkt. De afgelopen jaren zag je continue een stijgende lijn in mijn prestaties en resultaten. Op het WK in Londen in maart waren mijn tijden ook gewoon top. Nu lijkt het wel of ik stil heb gestaan of zelfs achteruit ben gegaan."


Waar het team jarenlang een vaste samenstelling had, moest er dit jaar door de komst van Theo Bos onderling geknokt worden voor de beschikbare plaatsen.  "Eerder was ons sterke punt dat alle koppen altijd dezelfde kant op stonden. Misschien is dat toch enigszins verwaterd. We zijn ons individueel drukker gaan maken om onze eigen posities. Misschien heeft ons dat op de kop gezet. Maar dan nog is dat steeds mijn eigen schuld. Ik had me daardoor niet mogen laten afleiden. Er zijn sporten waar de selectie nog strikter is en waar nog meer mensen om een positie vechten. Ik had hier gewoon mijn kans moeten pakken."