Bizarre ontknoping bij discuswerpen geeft Duits goud

Bij het discuswerpen voor mannen op de Olympische Spelen was er Duits goud op te tekenen, net als vier jaar geleden. Toen deed Robert Harting het, maar nu was het zijn broer Christoph die de medaille mee naar huis nam. Dat terwijl Piotr Malachowski lang aan de leiding ging.

De Pool Malachowski gooide meteen de discus over de 67 meter en deed dat in de twee pogingen daarna ook. Christoph Harting, wiens broer de finale overigens miste, en zijn landgenoot Daniel Jasinski stonden er ook aardig voor met worpen over 66 meter na drie ronden. Voor Philip Milanov, een Belgische outsider, was het toen al voorbij, hij kwam niet voorbij 62 meter.

In de vierde en vijfde beurt gebeurde er weinig, maar in de laatste werpbeurt ging het ineens los. De Est Martin Kupper gooide 66.55, goed voor de tweede plaats. Hierdoor leken de Duitsers met een 3e en 4e plaats naar huis te gaan, maar Daniel Jasinskigooide 67.05, een halve meter achter Malachovski. Harting ging nog veel beter en wierp over 68 meter, voldoende voor olympisch goud.