Politiehelikopter volgt Pokémon-spelende zondagsrijder

Eerder deze week berichtten we al over het feit dat 1 op de 10 Pokémon-spelers de game wel eens achter het stuur speelt. De regionale politie in het plaatsje Vaughan, Canada, ondervond dit aan den lijve toen hun helikopterpiloot een automobilist was opgevallen die er wel een erg eigenaardige rijstijl op nahield.

De beelden van de camera aan boord van de helikopter laten perfect zien hoe een Pokémon-speler rijdt tijdens het vangen van het virtuele ongedierte. Te zien is hoe de bestuurder van een Mercedes buitengewoon langzaam rijdt, onnodig van rijbaan wisselt, geheel willekeurig op de weg stopt en vreemde bochten maakt. Dergelijk onregelmatig rijgedrag valt natuurlijk op bij de waakzame blauwpetten van de York Regional Police die besloten om het voertuig te volgen.

Na enige tijd de auto te hebben gevolgd zetten de grondtroepen het voertuig vervolgens aan de kant om verhaal te halen. Via de radiocommunicatie tussen de helikopterpiloot en de agenten ter plaatse is vervolgens te horen wat de daadwerkelijke reden was van het merkwaardige rijgedrag, namelijk "gotta catch 'em all". De bestuurder kwam er in dit geval vanaf met een ferme waarschuwing. De York Regional Police waarschuwt Poké-jagers tenslotte nog over de gevaren van afleidingen tijdens het besturen van een auto.