Hull City verrast kampioen Leicester City in seizoensopener

Hull City heeft bij de aftrap van het nieuwe Premier League-seizoen meteen voor een verrassing gezorgd. De promovendus zette op eigen veld landskampioen Leicester City opzij. Het werd 2-1.

Hull begon goed aan de wedstrijd en via Curtis Davies kreeg de thuisploeg na zes minuten al een aardige mogelijkheid. Zijn kopbal uit een vrije trap van Robert Snodgrass verdween maar net langs de verkeerde kant van de paal. Na bijna twintig minuten werd ook Leicester City gevaarlijk, maar Jamie Vardy kreeg de bal niet op doel.

Even later was ook de volgende kans voor de bezoekers. Riyad Mahrez vond Danny Drinkwater, die net naast schoot. Beide teams leken met 0-0 te gaan rusten, totdat Abel Hernández daar in blessuretijd anders over dacht. Met een spectaculaire omhaal scoorde hij via de onderkant van de lat, vanuit een rebound.

De tweede helft was echter amper begonnen, of het stond alweer gelijk. Demarai Gray versierde een strafschop voor The Foxes en Mahrez wist met dat buitenkansje wel raad: 1-1. Ruim tien minuten later konden de fans van Hull toch weer juichen. Snodgrass schoot hard en laag in de hoek raak.

Leicester zette een slotoffensief in en het kwam een paar keer gevaarlijk voor Eldin Jakupović te staan, maar het bleef bij 2-1. Een uitstekend begin dus voor The Tigers en een valse start voor Leicester, de kampioen die vorig seizoen maar drie keer verloor. Voor het eerst in 27 jaar gaat een kampioen onderuit op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen.