Mohammed Bouyeri verwend

Nee, geen 72 maagden voor Mohammed Bouyeri, maar als levenslang gestraften dan toch niet geresocialiseerd kunnen worden is het wel zo wenselijk om het ze in ieder geval zo aangenaam als mogelijk te maken. De nog immer extreem radicale islamitische moordenaar, Mohammed (niet de beruchte profeet), verhuist van eenzame isolatie in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, naar de meer gelijkgezinden en mensvriendelijker terroristenafdeling.

Voor Mo, die Theo van Gogh beestachtig afslachtte uit naam van de islam, heeft de verhuizing vele voordelen. Zo mag hij een uur bezoek per week ontvangen. Is de moordenaar niet meer gescheiden door een kille glazenwand van zijn visite, maar mogen ze gezellig over het verderfelijke ongelovige westen aan een tafeltje raascaliseren. Ook mag hij nu in plaats van 20 wel 40 minuten bellen met andere radicalen. Die zijn héél erg blij dat ze nu meer contact met hun grote held kunnen hebben.

Werken? Ik ben moslim, niet gek
Uiteraard hoeft hij, net als vele andere moslims, niet te werken op de islamafdeling van Vught. Wel mag hij nu 21 uur per week uit zijn hok om te sporten, chillen, tv-kijken, gezellig halal koken of een potje tafeltennissen met mede islamietjes. Of op de tafeltennisballetjes nou het hoofd van Theo van Gogh of Geert Wilders is geprint, ter extremistische vergroting van het moslimgenot, is niet bekend.

Islamitisch verwennen
Hij krijgt verder, net als alle andere moslims op de afdeling, de beschikking over een comfortabel bidkleedje, nieuwste versie koran en trendy islamitische gebedswekker. Deze heeft de vorm van een minaret, modern lcd afteldisplay en digitaal imamgejammer als alarmtoon. In te stellen naar eigen behoefte om Allah te eren.

Halal en haram
Elk voordeel hep natuurlijk ook zo ze nadeel. Zo is het verplicht dat na elk ontvangen bezoek die westerse varkens in alle lichaamsholtes, dus ook anaal, van Mo wroeten. Dit ter controle op zaken die de infidel nou eenmaal als haram beschouwen voor moslims die menen dat moorden uit naam van Allah halal is.

Dat is dúúr mattie
Uiteraard wordt het deradicaliseringsprogramma niet goedkoper van al die verwennerij. Tevens verlengt dit het deradicaliseringsproces aanzienlijk. Dat iedere moslimradicaal zijn eigen, nauwelijks effectieve, individuele behandeling krijgt, jaagt de kosten aanzienlijk op.

Andere moslims op de afdeling doen er acht tot tien jaar over voordat ze kunnen veinzen minder radicaal te zijn. Tot nu toe echter heeft dat bij Theo’s moordenaar in ieder geval niet dat effect. Mo is nog steeds een goede moslim en trouw aan Allah en zijn profeet, naar wie hij vernoemd is.