Tafeltennissters onderuit in landenwedstrijd, einde carrière Jiao

De Nederlandse tafeltennisdames zijn in de olympische landenwedstrijd gelijk in de achtste finales uitgeschakeld. Oostenrijk was met 3-1 te sterk voor het team van Elena Timina, waarin Li Jiao haar laatste wedstrijd speelde.

In het eerste duel pakte Li Jie met pijn en moeite de winst tegen Sofia Polcanova: 3-2. Li Jiao speelde vervolgens de laatste enkelspelwedstrijd uit haar loopbaan, waarin ze verloor van Liu Jia: 3-1. Britt Eerland mocht vervolgens haar olympische debuut maken, want samen met Jie nam ze het op tegen Li Qiangbing en Polcanova. Ondanks gamewinst in de eerste game en het dicht bij blijven in de rest werd dat geen succes: 3-1.

Eerland speelde vervolgens in het enkelspel tegen Liu en de jonge Nederlandse maakte het haar ervaren opponente - een van de absolute toppers in Europa - bijzonder moeilijk. 's Lands toptalent liet verre weg de beste partij zien van het hele Nederlandse team, maar na bijna een uur en een razendspannend duel ging ze toch met 3-2 ten onder, wat het einde van de wedstrijd betekende. 

Eerland (rechts) verloor weliswaar, maar mag na een indrukwekkend optreden trots terugkijken (PROSHOTS/Action Images)
Eerland (rechts) verloor weliswaar, maar mag na een indrukwekkend optreden trots terugkijken (PROSHOTS/Action Images)