Nummerdor/Varenhorst gemakkelijk door naar kwartfinale beachvolleybal

On de achtste finales van het beachvolleybaltoernooi bij de heren hebben Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst zich vrij makkelijk weten te plaatsen voor de kwartfinales. De Nederlanders wonnen de wedstrijd tegen de Mexicanen Rodolfo Lombardo Ontiveros Gomez en Juan Ramon Virgen Pulido in 21-18 en 21-15. 

De Nederlanders begonnen voortvarend, maar op 5-5 stond het alweer gelijk met het Mexicaanse duo. Vanaf daar ging het de hele set gelijk op en via 17-17 begonnen Nummerdor/Varenhorst beter te serveren en konden ze met 21-18 de eerste set binnenslepen.

Ook in de tweede set ging het gelijk op. Tot aan 7-7 wisten de twee duo’s bij elkaar te blijven. Vanaf 9-13 werd er een gaatje geslagen. Dit gat werd alleen maar groter en uiteindelijk werd ook de tweede set met gemak gewonnen. 

In de kwartfinale kunnen Nummerdor/Varenhorst het andere Nederlandse duo Brouwer/Meeuwsen tegenkomen. Daarvoor moeten de wereldkampioenen van 2013 eerst de Canadezen Chaim Schalk en Ben Saxton verslaan in hun achtste finale morgen om 0:00u Nederlandse tijd.