Messi bedenkt zich en blijft international

Lionel Messi zal zich weer beschikbaar stellen voor het nationale elftal van Argentinië. De sterspeler maakte dat vrijdagavond bekend middels een statement. De Barcelona-ster heeft besloten om terug te komen op zijn beslissing om te stoppen als international van Argentinië. Na een gesprek met de nieuwe bondscoach van de Argentijnen, Edgardo Bauza, is Messi tot inzicht gekomen.

“Ik zie dat er veel problemen zijn binnen het Argentijnse voetbal, en ik wil geen nieuwe creëren. Ik wil geen problemen veroorzaken en heb altijd geprobeerd om het tegenovergestelde daarvan te doen. Ik wil helpen waar ik kan. We moeten veel zaken binnen het Argentijnse voetbal zien op te lossen. Maar ik doe dat liever actief dan dat ik van buitenaf kritiek ga lopen geven”, laat Messi weten in een statement.

Zijn liefde voor zijn land zorgt er nu voor dat hij wil meedoen aan de WK-kwalificatiecampagne met de Argentijnse ploeg voor het eindtoernooi in Rusland. "Er hebben veel zaken door mijn hoofd gespookt de laatste dagen. Ik heb serieus gedacht om te stoppen. Maar ik houd zielsveel van mijn land."

“Ik wil iedereen bedanken die mij graag wilden behouden voor de nationale ploeg. Ik hoop dat ik hen binnenkort veel plezier kan leveren."