De Graafschap onderuit bij Den Bosch, hattrick Zivkovic bij Jong Ajax

De Graafschap heeft vrijdagavond een nederlaag moeten incasseren op bezoek bij FC Den Bosch. De degradant uit de Eredivisie verloor met in De Vliert met 2-1.

De Superboeren begonnen goed aan de wedstrijd. De treffer van Dean Koolhof leek de opmaat voor een mooie avond voor de bezoekende club. De avond liep echter anders voor de Doetinchemmers. FC Den Bosch kwam langszij via een omstreden strafschop van Romero Regales. Ze kregen de strafschop na een vermeende handsbal van Tim Keurntjes. Arda Havar besliste het duel na rust in het voordeel van de thuisploeg.

Jong Ajax kende een makkelijke avond op bezoek bij Almere City FC. Het werd 1-4. Grote man bij de Jonge Ajacieden was Richairo Zivkovic met drie treffers. Na een half uur opende hij op aangeven van Abdelhak Nouri de score om acht minuten later de marge te verdubbelen. In de tweede helft stond de spits aan de basis van de 0-3 van Vaclav Cerny. Een kwartier voor tijd was hij zelf goed voor de vierde treffer. Gaston Salasiwa redde de eer van Almere City FC door de 4-1 te maken.

Uit de eerste twee speelronden in de Jupiler League hebben alleen NAC Breda en VVV-Venlo het maximale resultaat behaald. Op doelsaldo is NAC koploper na de 1-2 winst Achilles '29. VVV versloeg MVV in Maastricht met dezelfde cijfers.