Zevenkamp prima gestart voor Nederlandse dames

De Nederlandse dames zijn goed begonnen aan de zevenkamp op het atletiektoernooi. Tijdens het eerste loopnummer, de 100m horden hielden Nadine Broersen, Anouk Vetter en Nadine Visser de schade beperkt in matige omstandigheden.

Broersen klokte een tijd van 13.56 en laat zo zien toch wel aardig in vorm te zijn voor loopnummers. Ook de Belgische Nafissathou Thiam klokte die tijd en haalde zo een PR op een regenachtige baan met ook nog een matige reactietijd. Laura Ikauniece liep 13.33 en hield daarmee de schade beperkt ten opzichte van Vetter en Katherina Johnson-Thompson, twee andere belangrijke kandidaten voor een medaille. Vetter bleef iets achter op haar tijd in Amsterdam in 13.47 en Johnson-Thompson bleef daar 1 honderdste achter. In de laatste heat kwam hordenloopster bij uitstek Visser tot 13.02, de derde tijd. Bij de strijd om de titel deelde Jessical Ennis met 12.84 een gevoelige tik uit aan Brianne Theissen-Eaton, die 3 tienden achter bleef.

Over ongeveer 45 minuten gaan de dames hoogspringen. Voor Theissen-Eaton en Johnson-Thompson is het zaak om hier hun slag te slaan. Voor de Nederlandse dames is dit niet het beste onderdeel de laatste paar jaren.

Broersen klokte een tijd van 13.56 en laat zo zien toch wel aardig in vorm te zijn voor loopnummers (Pro Shots / Action Images)
Broersen klokte een tijd van 13.56 en laat zo zien toch wel aardig in vorm te zijn voor loopnummers (Pro Shots / Action Images)