Van den Berg door naar kwartfinale boogschieten na spannende shoot-offs

Sjef van den Berg heeft de kwartfinales gehaald bij het boogschieten. De Nederlander won na twee bloedstollende shoot-offs van de Chileen Ricardo Soto. Na de reguliere vijf sets stond de stand gelijk: 5-5.

Van den Berg begon de wedstrijd met een gelijkspel, na drie pijlen was de score gelijk (27-27). De tweede en derde set gingen naar de Nederlander met 29-26 en 29-28, waardoor hij uitliep naar een 5-1 voorsprong. In de twee sets daarna zou hij genoeg hebben aan een gelijkspel om meteen door te gaan naar de kwartfinale. Het liep echter anders. Soto won de vierde set met de maximum score van 30 en ook de vijfde set ging naar de Chileen (28-26).

Wat volgde was een shoot-off, waarbij elke speler één pijl mag schieten. Zowel Soto als Van den Berg scoorden 9, waarbij vervolgens naar de afstand tot de roos wordt gekeken. Dit was in het voordeel van de Chileen, met een verschil van een halve millimeter. De scheidsrechters gaven door het minieme verschil aan dat het gelijk was, waardoor er nog een shoot-off plaats moest vinden. Ook hier scoorden ze allebei een 9, maar het verschil naar de roos was nu in het voordeel van de Nederlander.

Van den Berg door naar kwartfinale (PRO SHOTS/Action Images)