GeenStijl vs Jozias van Aartsen: 2-0

GeenStijl hoeft van de rechter het item over de vermeende bestuursassistente van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen niet te rectificeren. Het proces was aangespannen naar aanleiding van de duiding door GeenStijl dat de dronken bestuursassistente niet integer was omdat zij haar kennis wilde behoeden voor een arrestatie.

Later bleek dat de vrouw had gelogen en zij helemaal niets is. Het lamme vrouwspersoon lalde in de video uitlatingen tegen de politie als “Van Aartsen is mijn baas” en “Dont worry. Ik ben de bestuursassistent van burgemeester Van Aartsen.

Volgens de gemeente kreeg de echte bestuursassistent daarop nog al wat kritische opmerkingen in de mailbox. Daarop besloot men om rectificatie te eisen van GeenStijl. Bij geen gehoor werd 10.000 euro per dag geëist dat er geen rectificatie had plaatsgevonden.

Volgens de rechter viel het allemaal wel mee qua impact die de publicatie van het item teweeg heeft gebracht en sprak GeesStijl vrij van de aanklachten. De gemeente Den Haag mag tevens de kosten van deze rechtszaak betalen.

Eerder verloor Jozias ook al een rechtszaak over een 'walgelijke' fotomontage tegen het weblog.